Imediat ce a terminat cei trei ani de Jurnalism la Iași, și aproape tot atâția de scris la Opinia studențească, s-a orientat către un alt domeniu: învățământul. Acum este învățătoare într-o zonă defavorizată și încearcă în fiecare zi să-i învețe pe copii că lumea este mult mai mare decât comunitatea în care trăiesc.
Gen Z a schimbat piața de fashion și a adus hainele „la mâna a doua” în mainstream, arată studiile. Hainele „preloved”, care au fost înainte „iubite” și purtate de altcineva, sunt mai ieftine, unele sunt unicat și sunt de bună calitate. E și mai prietenos cu natura să cumperi second hand. Într-un târg de haine din Brașov, am vorbit cu două femei din generații diferite și cu doi designeri vestimentari despre cum s-a schimbat moda și despre cum poți fi și cu stil, și sustenabil atunci când îți alegi îmbrăcămintea.
După evaluarea națională din fiecare an, se văd discrepanțele în notare de la o școală la alta: sunt copii care au avut diferențe de peste patru puncte între mediile anuale și cele de la examen. Specialiștii arată cu degetul spre faptul că nu există standarde care să se aplice unitar în toate clasele din țară. Așa că le-au creat mai mulți profesori în cadrul proiectului Merito. Deocamdată doar pentru clasa a cincea și pentru disciplinele limba română, matematică și educație muzicală.
Lupta pentru drepturile elevilor vine la pachet cu o mulțime de responsabilități de adult.