Artist

George Roșu

E născut în Brașov și fugit în Cluj, cu un ochi la Berlin. Desenează și scrie peste desene de aproape 15 ani, dar lui îi par mai mulți. E încadrat la ilustratori și profită de asta ca să apară prin reviste și librării Și-a propus să încărunțească repede. Are pisică de 10 ani și 8 kile. Este co-fondator al spaţiului de artă RAFT.

Alte articole

Cancelarie

Era mai bun învățământul în comunism? Istoricul Dan Lazăr, despre mitul că se făcea școală mai bună „pe vremuri”

de Ionuț Fantaziu

Profesor de istorie și conferențiar doctor la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Dan Lazăr, a făcut o analiză a învățământului din perioada comunistă. El însuși a început facultatea în comunism și absolvit-o în democrație. Dan Lazăr este și doctor în Istorie contemporană și cercetător acreditat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Se ferește să tragă o concluzie în alb sau negru la întrebarea „a fost școala de mai bună calitate pe vremuri?” Fiindcă nu ar reprezenta „un adevăr convenabil majorității”. Și totuși, ce-a fost bun și ce nu?

11.09.2021
Clasă

„Care-i faza cu știința” / Fizica din „Interstellar” și din poezia lui Eminescu, explicată de cercetătorul Cristian Presură elevilor vasluieni din Puiești

de Andreea Archip Foto: Vlad Chirea

Fizicianul și cercetătorul Cristian Presură s-a întâlnit luni, 13 martie, cu elevii mai multor clase de la Liceul Tehnologic Puiești, din Vaslui. Timp de o oră, liceenii i-au pus  întrebări despre teleportare, existența extratereștrilor și despre legile fizicii care au inspirat filmul SF „Interstellar”. Profesoara lor de română Anca Coatu a vrut să știe și cum explică omul de știință versurile lui Mihai Eminescu din nuvela „Sărmanul Dionis” despre spațiu și timp. „Care-i faza cu știința” este o inițiativă a platformei Școala 9 care înlesnește întâlnirea dintre cercetători și liceenii din rural sau urbanul mic.

14.03.2023
Laborator

Fiecare copil are potențial vizionar

De Gabriela Pițurlea

Ioana Mischie, realizatoarea primului documentar românesc 3D, Guvernul copiilor (Government of Chidren), își propune să arhiveze creativ înțelepciunea colectivă a copiilor.

13.06.2019