Scrie, filmează, desenează grafice și mănâncă baghete la un master de Jurnalism și Economie la Sciences Po Paris.
Cei doi profesori de Școala 9, Monica Halaszi și Horia Corcheș, scriu în această săptămână despre vocile din cancelarie, acele voci care îi cern pe profi de prestatorii de servicii, care îi aleg pe cei cărora le pasă de elevi de roboții veșnic preocupați de a-și termina de predat materia. O analiză din interior a tipologiilor de la catedră, văzută din culise, cu minte limpede și mai ales cu inimă de „profesor ales”.
Peste 155 de mii de elevi au susținut între 14 și 17 iunie probele Evaluării Naționale, a căror medie contează în proporție de 80% pentru admiterea la liceu. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat rezultatele elevilor, în cadrul unei conferințe de presă. Rezultatele au fost publicate pe edu.ro, iar fiecare candidat își va identifica nota după codul care i-a fost atribuit, datele fiind anonimizate începând din 2020. Media 10 au obținut-o 221 de candidați.
Cine finanțează de fapt o școală? Ce rol are un director și cum pot fi accesibilizate școlile pentru elevii cu nevoi speciale? E legal ca un profesor să facă meditații? Dar să fie cerut fondul școlii? La aceste întrebări și multe altele răspund tinerii de la Edutalks, o inițiativă a Monitorului Educației, proiect al Societății Academice din România. Edutalks este o serie de 20 de videouri de maximum 5 minute care își propun să spulbere cele mai răspândite mituri răspândite în rândul elevilor, părinților și cadrelor didactice și să informeze.