Liliana Mitre Sirețchi

Liliana Mitre (Sirețchi) este de peste 18 ani asistent universitar la Facultatea de Matematică și Informatică (Universitatea din București) și are un doctorat în analiză matematică. A cofondat platforma educațională SuperȘcoala cu scopul de a preda matematica într-o manieră simplă, pe înțelesul tuturor. Își dorește să transforme o disciplină de care cei mai mulți elevi se tem într-o materie cât mai ușor de înțeles și de aplicat.

Alte articole

Clasă

Mesajele de mulțumire ale elevilor vasluieni pentru cercetătorul Cristian Presură. „M-a motivat să continui să învăț”

de Andreea Archip

Elevii de la Liceul tehnologic Puiești din Vaslui, care au participat la evenimentul „Care-i faza cu știința”, organizat de Școala 9, au ținut să-i transmită cercetătorului Cristian Presură mesajele lor de mulțumire. În ora în care au dialogat, aceștia spun că au aflat lucruri fascinante despre Univers și în plus, povestea despre cum a devenit cercetător i-a inspirat să-și urmeze visurile.

19.03.2023
Laborator

„Statul român ne consideră apriori hoți”. Instructori cu elevi de top la informatică, înlăturați din comisia științifică a olimpiadei naționale

de Andreea Archip

Cristian și Cătălin Frâncu, instructori la centrul de pregătire în informatică și robotică Nerdvana, foști olimpici la rândul lor și cu elevi cu rezultate excepționale, acuză Ministerul Educației că i-a îndepărtat din comisia științifică, interpretând cu exces de zel un regulament. Ministerul se apără tot cu legea și susține că cei doi erau în incompatibilitate, fiindcă fiica lui Cristian se calificase la etapa națională. Nu era însă la clasele la care au făcut ei subiectele. „Ministerul ne pedepsește pentru că le insuflăm copiilor noștri pasiunile noastre”, spun cei doi și sunt hotărâți să cheme instituția în instanță. 

24.04.2023
Laborator

Școala, de la tăblița de ardezie la tabletă. Colecționarul Cristian Dumitru a adunat mii de obiecte, cât să înființeze un muzeu al școlii românești

de Andreea Archip. Foto: Dumitru Angelescu

Caiete și cărți de la 1880 încoace, globuri pământești, ascuțitori, penare, cerneală, tăblițe, numărători și calculatoare, uniforme, planșe școlare și bănci. Colecția lui Cristian Dumitru urmărește pas cu pas istoria școlii românești și se plimbă în expoziții itinerante prin toată țara. 

02.10.2020