Liliana Mitre Sirețchi

Liliana Mitre (Sirețchi) este de peste 18 ani asistent universitar la Facultatea de Matematică și Informatică (Universitatea din București) și are un doctorat în analiză matematică. A cofondat platforma educațională SuperȘcoala cu scopul de a preda matematica într-o manieră simplă, pe înțelesul tuturor. Își dorește să transforme o disciplină de care cei mai mulți elevi se tem într-o materie cât mai ușor de înțeles și de aplicat.

Alte articole

Clasă

Vrei să predai o lună la țară? O profesoară dintr-un sat din Bistrița-Năsăud propune rezidențe educaționale plătite

de Andreea Archip

Profesoara de engleză Teodora Trișcă, de la Liceul Tehnologic din Lechința, Bistrița-Năsăud, vrea ca în fiecare anotimp să aducă pe cineva care să facă cu elevii activități care nu sunt în orar: teatru, programare pe calculator, arte marțiale. Persoana interesată va locui timp de o lună în sat, va fi plătită și va face activități atât cu copiii care nu au parte de activități ca cei de la oraș, cât și cu profesorii lor. 

19.08.2023
Clasă

Am luat notă mică la simularea Evaluării Naționale, ce fac de-acum? Sfaturi de la elevi care au trecut prin asta

de George Herlaș

Elevii de clasa a 8-a au susținut la începutul lui februarie simularea pentru Evaluarea Națională, iar mâine, 23 februarie, se vor afișa rezultatele. Subiectele au stârnit diverse polemici, mai ales la matematică. A fost și prima oară când toate lucrările au fost corectate digitalizat. Lăsând detaliile organizatorice deoparte, sunt notele mici la simulare un motiv de demoralizare pentru elevi sau un prilej ca să se organizeze și să-și acopere lacunele în următoarele trei luni? Școala 9 a discutat cu șapte elevi ce au trecut în ultimii ani prin acest examen și care le dau colegilor lor mai mici speranță: examenul nu e un capăt de lume, dar necesită concentrare și pregătire. 

 

 

21.02.2024
Laborator

Studiu. Adolescenții au avut mai multe coșmaruri în pandemie

de Medeea Stan

O cercetare despre adolescenții din România, Croația și Italia arată cum s-au schimbat visele lor în perioada pandemiei, în special în starea de urgență. Coșmarurile au fost frecvente mai ales în cazul celor care au trăit, dincolo de izolarea de prieteni și colegi, situații dificile în familie: apropiații s-au infectat cu virusul sau chiar au murit. Autorii studiului internațional cred că visele ar trebui luate în seamă când se elaborează programe de prevenție pentru adolescenții care se luptă cu stresul cauzat de pandemie, pentru că s-a dovedit că ele includ experiențele emoționale din timpul zilei. 

29.05.2021