elevă, activistă pentru drepturile elevilor

Mihaela Ichim

Mihaela Ichim are 17 ani, învață la Colegiul Național „Unirea” din Focșani și-i place să observe, să analizeze și, când e cazul, să ia atitudine, mai ales în reprezentarea elevului.

Alte articole

Clasă

Editorial. Eminescu: Scurt metraj

de Cătălina Florescu

De la „Luceafărul” pe care l-a învățat pe de rost fără să-și dea seama, de plăcere, la momentul în care „Floare albastră” a ajutat-o să treacă peste pierderea mamei și apoi la „Glossa” pe care a despicat-o în patru alături de studenții din SUA. Profesoara la Pace University Cătălina Florescu atinge, de Ziua Națională a Culturii, o temă esențială: se poate pune graniță între „xenofobul și rasistul Eminescu” și opera sa lirică?

14.01.2024
Clasă

Elev analog. De ce se interzic telefoanele mobile în școli?

de Andreea Archip Ilustrație de George Roșu

Țară după țară decide să interzică telefoanele mobile în școli. Și România o ia pe drumul analogului. UNESCO a tras un semnal de alarmă anul ăsta după ce ultimele teste PISA au arătat o legătură între folosirea în exces a mobilelor și rezultatele slabe la învățătură. În același timp, cercetările arată că alfabetizarea digitală e legată de cititul cărților pe hârtie, nu de folosirea dispozitivelor mobile, cum s-ar crede. Deci, care e soluția? Cu sau fără mobile în școli? 

02.08.2024
Laborator

Școala de Vară de la Măgurele: liceenii pot învăța despre contaminarea apei, spațiu sau chimie criminalistică. Înscrierile, până pe 15 iulie

de Cristina Radu

Școala de vară de Știință și Tehnologie se va desfășura la Măgurele în perioada 22 august - 5 septembrie 2024 pentru elevii de liceu și pentru profesorii care predau materii din domeniul STEM sau sunt interesați de acestea. Timp de două săptămâni, 60 de elevi și 30 de profesori vor colabora cu cercetători pentru a explora subiecte din fizică, chimie, biologie, geologie, inginerie, grafică, jurnalism și artă adunate sub tema din acest an a taberei, „Știința pentru pace și securitate”.

12.07.2024