Reporter

Nicoleta Coșoreanu

Exploratoare de sisteme. Ale celor de legi, în educație, și ale celor de joc, în sport.  

Alte articole

Clasă

Oboseala elevilor, explicată de un psiholog. „Un program încărcat poate duce la modificări comportamentale”

de Bianca Vasile

Triști, stresați, obosiți. După doi ani de pandemie, elevii români simt că au o mai mare nevoie de înțelegere din partea profesorilor. Nu doar programul de la școală îi epuizează pe copii și adolescenți, mulți se implică și în activități de voluntariat, în proiecte sau au hobby-uri cronofage, astfel că sunt în priză și 10-12 ore pe zi. Școala 9 a vorbit cu psihoterapeuta Madeleine Negoiță despre cum poate un program bine structurat să îi ajute pe elevi. 

22.04.2022
Cancelarie

Școala și democratizarea accesului la carieră

de Mihai Iacob

Întrebarea „ce vrei să te faci atunci când te faci mare?” ne însoțește copilăria și, într-o formă sau alta, revine pe parcursul școlii. Răspunsul așteptat, atât de bunici, cât și de profesori, este de tipul: doctor, avocat, pompier sau șofer.

02.09.2020
Cancelarie

O mamă a înființat prima școală pentru copii cu abilități înalte. „La noi vin părinții care nu cred că singura formă de performanță sunt olimpiadele”

de Ema Tănase

Simona Mitrea, directoarea Romanian Gifted School din București, a explicat pentru Școala 9 cum funcționează educația dedicată copiilor cu abilități înalte. Își numește elevii, care în proporție de 90% un coeficient de inteligență peste medie, „talentați”. Se ferește de termenul „geniu”, despre care crede că și-a pierdut din semnificație prin folosirea în exces. Unde mai pui că uneori abilitatea înaltă poate sta „pitită” sub dificultăți de învățare, dislexie, Asperger, ADHD. De aceea, Simona folosește în școala ei metode netradiționale, adaptate nevoilor fiecărui copil.  

23.01.2023