Este arhitect și geograf urban. A creat Interrrobang Studio, prin care vrea să transforme datele plictisitoare în experiențe vizuale.
Ministrul Educației, Monica Anisie, vorbește într-un interviu în exclusivitate pentru Școala9 despre ce se va întâmpla în perioada următoare în sistemul de învățământ din România. Examenele naționale se susțin, așa cum Ministerul Educației a stabilit în luna aprilie, iar profesorii vor supraveghea cu strictețe respectarea măsurilor de distanțare fizică dintre elevi. Elevii care se pregătesc să susțină Bacalaureatul nu vor mai susține probele de competențe lingvistice și digitale, ci acestea se vor echivala fie cu certificatele obținute de la diverse alte instituții, fie prin criteriile pe care Ministerul Educației le va stabili în următoarele două săptămâni.
„Un asistent educațional nu îi va arăta unui elev doar un status care îi va rămâne toată viața, ci o cale de progres permanentă”, spune Veaceslav Caburgan, unul dintre specialiștii care au dezvoltat aplicația EdNeos. Proiectul intrat în finala competiției Innovators for Children, accelerator pentru start-up-urile din educație, urmărește evoluția elevilor. Mai mult, aplicația bazată pe inteligență artificială le trimite copiilor sarcini, în funcție de materia școlară pe care au nevoie s-o aprofundeze, iar aceștia lucrează cu informațiile până când chiar le înțeleg. Totul ca să mențină intact lanțul de cunoștințe, pentru că „sute de mii de copii au acest lanț fisurat și pentru 42% dintre ei, analfabeții funcțional, lanțul s-a rupt”.
Copiii încep să înțeleagă minciuna încă de la o vârstă fragedă. Mai mult, potrivit studiilor, chiar dacă este greșit să minți, acest lucru poate indica, de asemenea, o dezvoltare sănătoasă a creierului la copii și reprezintă o etapă cognitivă. Există și minciuni nevinovate care se numesc minciuni „albe”. O cercetare citată de The Conversation a urmărit comportamentul copiilor și relația lor cu minciuna de la 18 luni până au împlinit 2 ani și jumătate.