Anglia. Guvernul îngheață taxele la universități
Taxele la universitățile engleze vor fi de maximum 9250 de lire pe an, a decis Departamentul de Educație, citat de BBC. De asemenea, au luat în discuție un plan pentru a ajuta și elevii filierelor vocaționale cu împrumuturi sau burse. Se are în discuție și schimbarea calendarului pentru a aplica la universitate.
Și în SUA Ministerul Educației se așteaptă să nu mai poată colecta împrumuturi de studiu de sute de milioane de dolari. Toată lumea se uită acum spre noul președinte pentru a șterge aceste datorii, arată Al Jazeera.
India. Un grup de fermieri au improviat o școală pentru copiii care nu puteau participa la orele online
În jur de 160 de copii din cartierele sărace participă pe ture la o școală care a fost organizată de un grup de fermieri din apropiere de New Delhi. Cum școlile s-au închis din martie din cauza pandemiei, milioane de copii nu au mai putut să participe la orele online fiindcă n-au avut dispozitive mobile, arată Al Jazeera. Copiii din zonă au găsit însă cum să facă totuși școală: un grup de fermieri care au ocupat o zonă întreagă, au pus corturi și protestează împotriva unei noi legi despre care consideră că favorizează corporațiile iar într-unul dintre corturi au organizat un grup de studiu pentru acești copii.
Singapore. Cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani la examenele de final de liceu
Elevii singaporezi au reușit în acest an un grad de promovare de 85,4% în acest an la examenele care sunt cerute pentru admiterea la facultate. În ciuda pandemiei și a învățământului la distanță, au avut cele mai multe rezultate din ultimii 30 de ani.
Examenele au fost susținute în iunie anul trecut, imediat după prima perioadă de stare de urgență, iar rezultatele le-au primit acum și pentru prima dată le-au putut consulta online, arată Al Jazeera.
Australia. Studenții internaționali cer să fie lăsați să revină acasă, chiar dacă granițele s-au închis
Nemulțumiți de calitatea învățământului în vremea COVID-19, studenții de la universitățile din afara granițelor, australieni sau rezidenți, cer să fie lăsați să revină acasă. Au făcut o petiție oficială și sunt susținuți și de campania online #bringusbacktuaus (aduceți-ne înapoi în „Aus” n.r.). Petiția are nevoie de 12 mii de semnături pentru a fi luată în seamă de politicienii australieni, arată Asia One. Granițele au fost închise și este impusă carantina în hoteluri pentru oricine călătorește în această perioadă.