Australia. Unu din patru copii învață matematică de la profesori necalificați
Aproape unu din patru copii, de opt ani, (23%) învață matematică de la profesori calificați în alte domenii decât această disciplină, scrie The Conversation. Datele sunt dintr-o nouă analiză realizată în baza testelor internaționale TIMSS. Raportul arată că cei mai mulți dintre profesorii necalificați în domeniul matematicii predau copiilor din mediile dezavantajate. Iar aceștia au rezultate mai scăzute față de copiii cărora le predau profesorii calificați.
Australia. Un stat a interzis copiilor din minoritatea Sikh să vină la școală cu „kirpan“ (o sabie în miniatură cu simbolistică religioasă)
Guvernul din New South Wales (un stat de pe coasta de Est a Australiei) a interzis temporar ca elevii sikh (minoritate etnică și religioasă) să vină cu kirpan la școală, notează aceeași publicație. Interdicția a fost introdusă după ce un băiat de 14 ani a folosit un kirpan pentru a înjunghia un alt tânăr, de 16 ani, la un liceu din Sydney. Kirpanul este o sabie în miniatură sau un pumnal pe care cei din minoritatea Sikh îl poartă ca pe un simbol împotriva nedreptăților.
Germania. Un al treilea ministru din cabinetul lui Angela Merkel își dă demisia din cauza acuzațiilor de plagiat
Franziska Giffey și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei în urma unor acuzații de plagiat venite de la VroniPlag Wiki, o platformă care analizează teze de doctorat ale școlilor doctorale din Germania. În ciuda acuzațiilor de plagiat, Giffey a anunțat că va candida în continuare pentru postul de primar al Berlinului la alegerile locale din toamnă. Franziska Giffey este al treilea ministru care își dă demisia în urma acuzațiilor de plagiat, după ministrul Educației Annette Schavan (2013) și ministrul Apărării Aeriene Karl-Theodor zu Guttenberg (2011), scrie The Guardian.
SUA. Primarul New York-ului vrea ca toți elevii să vină la școală din toamnă
Bill de Blasio, primarul New York-ului, promite că din toamnă toți copiii vor putea să învețe în sălile de clasă, cinci zile pe săptămână - eliminând varianta învățării în mediul online, potrivit NPR. Pe de altă parte, mai mulți directori de școli spun că n-au suficient spațiu pentru a asigura distanțarea de cel puțin un metru. La rândul lor, oficialii din cadrul consiliului local spun că 10% din școli nu pot asigura distanța de minimum un metru între elevi.
În luna martie, circa jumătate dintre copiii din comunitățile afro-americane și hispanice și două treimi dintre asiatici învățau online, în timp ce numai 20% dintre albi studiau acasă, scrie The New York Times. Motivele pentru care părinții din rândul minorităților au preferat să-și țină copiii acasă sunt legate de frica de virus, neîncrederea în școli și teama de discriminare - care a crescut în vreme de pandemie.
Marea Britanie. Profesorul dat afară pentru că a folosit o caricatură cu profetul Mohamed din „Charlie Hebdo“ se poate întoarce la școală
Profesorul care a stârnit proteste la o școală din West Yorkshire după ce a folosit în clasă o imagine controversată a profetului Mahomed se poate întoarce la școală, notează The Guardian. O anchetă realizată de administratorii școlii a constatat că profesorul a arătat imaginea de mai multe ori copiilor, dar nu a avut niciodată intenția de a jigni copiii sau părinții.
Profesorul a fost suspendat în martie pentru că le-a arătat elevilor un desen preluat din revista satirică franceză „Charlie Hebdo“ în timpul orelor de studiu a religiilor de la liceul Batley, provocând nemulțumiri în rândul părinților.
Profesorul și familia sa trăiesc ascunși de la sfârșitul lunii martie din cauza amenințărilor și este puțin probabil ca dacălul să se întoarcă la școală, mai scrie The Guardian.
Marea Britanie. Un profesor a fost obligat să-și ceară scuze pentru că a afirmat că steagul palestinian ar putea fi un simbol antisemit
Conflictul israeliano-palestinian a provocat un val de proteste pro Palestina în mai multe școli din Marea Britanie, scrie The Guardian. Un profesor de liceu din orașul Leed, nordul Angliei, a fost obligat să-și ceară scuze după ce a afirmat că afișarea steagului palestinian poate fi interpretat ca fiind o acțiune cu mesaj „antisemit“ și „un apel la înarmare“ împotriva evreilor. Scuzele cadrului didactic au venit după ce mesajul său a stârnit mai multe proteste legate de conflictul din Orientul Mijlociu.
Foto Cover: Shutterstock