reporter

Adelina Mărăcine

Adelina Mărăcine lucrează în presă din 2017. După ce a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității din București, a devenit redactor la „Adevărul” și, ulterior, reporter al ediției „Weekend Adevărul”. S-a alăturat echipei „Libertatea” în vara anului 2021 și poate fi găsită la adelina.maracine@ringier.ro.

Alte articole

Clasă

Ce spun profesorii despre scoaterea notelor la muzică, desen și sport. „De ce nu la toate disciplinele care nu au evaluare națională la final de ciclu?”

de Andreea Archip

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a propus ca antidot la „goana după note” să fie înlocuit sistemul de evaluare cu note prin „admis/respins”, în gimnaziu, la materiile muzică, desen și sport. Am întrebat trei profesori care predau aceste discipline cum văd ideea. „Admis/respins nu înseamnă că eliminăm evaluarea”, avertizează Antoaneta Luchian, profesoară de muzică în Iași.

21.06.2022
REZOLVAT

Școala profesională care nu renunță la elevii care au consumat droguri și ține sub control absenteismul

de Andreea Archip

Au început să își testeze antidrog elevii de prin 2015, când primul copil a fost luat cu salvarea de la orele de practică. Dar nu s-au oprit acolo. După testarea de la început de an școlar, urmează consilierea psihologică și școlară, coaching, ținerea din scurt a absențelor, legătura strânsă cu familia. Acest sistem de sprijin este implementat la un liceu tehnologic în regim dual de la Brașov. În încheierea primei serii REZOLVAT dedicate temei abandonului școlar, vă prezentăm modelul prin care Școala Profesională Germană Kronstadt reușește să-i țină pe unii dintre cei mai vulnerabili elevi în școală. 

30.07.2024
Clasă

Subiectele la limba română de la Bacalaureat 2022. Eseu despre o comedie studiată și fragmente din Nicolae Iorga și Cezar Petrescu

Redacția Școala 9

Aproape 117.000 de elevi susțin astăzi prima probă scrisă din cadrul examenului de Bac, cea la Limba și Literatura Română. Candidații au avut de rezolvat varianta 6. La primul subiect au primit un fragment din „Doamna Elena Cuza” de Nicolae Iorga și la cel de-al doilea un text din „Întunecare”, de Cezar Petrescu. Primele două subiecte sunt identice pentru profilurile Real și Uman. Ultimul subiect le cere elevilor un eseu, cu caracteristici diferite pentru cele două profiluri, plecând de la o comedie studiată. 

20.06.2022