Adelina Mărăcine lucrează în presă din 2017. După ce a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității din București, a devenit redactor la „Adevărul” și, ulterior, reporter al ediției „Weekend Adevărul”. S-a alăturat echipei „Libertatea” în vara anului 2021 și poate fi găsită la adelina.maracine@ringier.ro.
Cinci familii din Barcelona au convins sute de părinți și copii să meargă pe două roți la școală, oprind circulația pe anumite artere, o zi pe săptămână, scrie NPR. Fiindcă numărul lor a crescut rapid, poliția îi escortează, iar bulevardul pe care zburau zilnic 20.000 de mașini este vinerea rezervat bicicliștilor. O inițiativă asemănătoare de încurajare a mersului pe bicicletă există și la Iași. Însă în continuare, în cele mai poluate orașe din România, elevii sunt duși de părinți în mașina personală la școală. Alte orașe din țară au găsit soluția liniilor speciale de transport public pentru elevi.
Ministrul Educației, Monica Anisie, vorbește într-un interviu în exclusivitate pentru Școala9 despre ce se va întâmpla în perioada următoare în sistemul de învățământ din România. Examenele naționale se susțin, așa cum Ministerul Educației a stabilit în luna aprilie, iar profesorii vor supraveghea cu strictețe respectarea măsurilor de distanțare fizică dintre elevi. Elevii care se pregătesc să susțină Bacalaureatul nu vor mai susține probele de competențe lingvistice și digitale, ci acestea se vor echivala fie cu certificatele obținute de la diverse alte instituții, fie prin criteriile pe care Ministerul Educației le va stabili în următoarele două săptămâni.
Adriana Umaña-Taylor, profesor la Harvard Graduate School of Education, explică într-un interviu pentru Școala 9 cum a afectat criza COVID - 19 copiii din rândul minorităților și dacă generația de tineri din prezent va fi afectată și la vârsta maturității din cauza pandemiei.