Este jurnalistă din 2014. A crescut cu vorba lui George Costanza: „I like to get the daily news”.
În clasa a X-a, Achim Scarlat își punea întrebări despre unul dintre abuzurile din școli, amenințările din partea profesorilor că vor trece în catalog absențe nemotivabile. S-a documentat și a aflat că astfel de absențe nu există. Despre asta a fost primul lui clip de educație civică, de la care a dezvoltat proiectul video Dezaburit. Vloggerul povestește cum a atras o sută de mii de urmăritori pe rețelele de socializare, printre ei și elevi.
Anul școlar viitor este structurat pe cinci module de învățare și cinci vacanțe. România era printre țările cu cel mai mic număr de zile de școală din Europa – 165 și cu o vacanță de vară generoasă, timp în care elevii uitau mult din materie. Din toamnă, elevii vor merge cu zece zile în plus la școală. Andreea Eșanu, expertă în educație și directoarea executivă a Coaliției pentru Educație, explică părțile bune ale noii structuri și atrage atenția cu privire la provocări: profesorii vor trebui să refacă planificările și să își regândească modul de evaluare.
Delia Petran, Viforel Dorobanțu și Marian Anghel sunt trei directori care au redus abandonul școlar, au crescut rezultatele la examenele naționale ale elevilor, au câștigat proiecte și au adus fonduri suplimentare. Într-un interviu pentru Școala9, cei trei povestesc ce înseamnă cu adevărat să conduci o școală în România anului 2025, ce impact vor avea din toamnă măsurile fiscale și ce cred despre reforma Ministerului educației gândită „în Excel”.