Alin Brînzan este student al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Este pasionat de film, literatură și muzică, iar în jurnalism a găsit oportunitatea de a vorbi despre subiectele lui preferate.
În perioada interbelică, jumătate din populația României era analfabetă și 70-80% dintre români trăiau din munca pământului. Astăzi vorbim de analfabetism funcțional și digitalizare. Cu ajutorul profesorului doctor în istorie Dragoș Sdrobiș, am încercat să înțelegem cum greșelile și meritele trecutului ne pot fi lecții pentru educația viitorului. Autor al cărții ,,Limitele meritocrației într-o societate agrară. Șomaj intelectual și radicalizare politică a tineretului în România interbelică”, acesta crede că tineri de azi nu vor să mai fie „generație de sacrificiu”. De asta cer salarii mai bune, transparență și servicii publice de calitate. Un interviu din seria „Școala veche”.
Ieșiri în stradă, zile întregi de negocieri, contre între sindicate și autorități, reproșuri și, în același timp, mesaje de susținere pentru cadrele didactice, venite dintr-o societate împărțită - așa s-au desfășurat cele două săptămâni din cea mai amplă grevă din învățământ din ultimii 18 de ani. Vă prezentăm cronologic ce s-a întâmplat de la începutul protestelor, dar și articolele realizate de jurnaliștii Școala 9 care au abordat multifațetat situația din sistemul educațional.
Pentru că în România elevii nu învață nicăieri despre abuz, agresiune sexuală și consimțământ, un grup de adolescente a creat o tabără dedicată fetelor de liceu.