Ilustratoare

Alina Marinescu

Părinții nu prea înțeleg de ce, dar nu contează.

Alte articole

Laborator

Scriitoarea care le-a făcut personaje pe „Nu vreau” și „Nu pot”. „Am început să scriu pentru băiatul meu care nu voia să citească. Acum îmi face liste cărți”

de Ema Tănase

Să-i faci pe copii să citească în era Tik Tok poate fi o provocare pentru mulți părinți. A fost și pentru Nicoleta Fotău care nu reușea să-l convingă pe fiul ei Antonio să deschidă vreo carte. Asta până când a început să scrie special pentru el. În 2018 i-a dat viață lui Titi, primul erou al vieții de zi cu zi care să-i facă pe copii să se regăsească în cărți. Apoi, inspirată de cei mici, a făcut personaje din „Nu vreau” și „Nu pot”.  

11.04.2021
Laborator

Recomandări de film de la tinerii de la EducaTIFF și un mesaj: „E important să avem grijă că profesorii noștri sunt tratați cum trebuie”

de Cristina Radu, Andrada Lăutaru

Nouă adolescenți cinefili au participat în weekend la un workshop dedicat jurnalismului de film de la EducaTIFF, program din cadrul festivalului ce are loc zilele acestea la Cluj. Au fost trei ore în care au învățat de la profesorul Alexandru Ciocan ce să urmărească în filme, cum să se raporteze la ceea ce văd și, în final, cum să livreze o informație trecută prin filtrul critic. Școala 9 a vorbit cu adolescenții despre filmele în care aceștia evadează din realitatea uneori dificilă și cum i-a ajutat cinematografia să treacă peste izolarea din pandemie și grijile apărute odată cu greva din educație.

13.06.2023
Clasă

Cum se face școală în țara în care profesorii câștigă până la 12 mii de euro pe lună. „În Elveția, profesorii nu-și pedepsesc elevii cu note proaste”

de Ema Tănase

Magdalena Zoppi locuiește împreună cu cele trei fiice în Zurich, Elveția. Românca a povestit pentru Școala9 ce înseamnă sistemul educațional din țara care își plătește cel mai bine din Europa profesorii și în care sunt cei mai puțini copii cărora le e teamă de eșec. Fetele ei fac la școală ore de pian, vioară, balet, cursuri de mers pe bicicletă în trafic și au învățat să folosească mijloacele de transport în comun. „Noi uităm că în era tehnologiei tot ce ne mai rămâne nouă, ca ființe, este empatia, solidaritatea, prietenia și respectul pentru lumea înconjurătoare”, crede românca. 

12.02.2021