Reporter la „Ziarul de Iași” și corespondent la „Libertatea”. A învățat tot ce știe la „Opinia studențească”, din 2008, și de atunci uită câte puțin în fiecare zi.
Raluca Turcan, Sorin Cîmpeanu și Marilen Pirtea sunt cele trei nume vehiculate până acum pentru scaunul de ministru al Educației. Școala 9 a analizat activitatea parlamentară a celor trei deputați în ultimul mandat pentru a vedea care a fost succesul propunerilor lor. Cei trei au în comun, pe lângă faptul că au fost colegi în Camera Deputaților, și că au fost sau sunt profesori universitari. În plus, cu toții au studii în domeniul securității la Colegiul Național de Apărare sau la Colegiul Național de Informații. Dacă ar fi numită, Raluca Turcan ar fi singura femeie ministru din tot Guvernul. Un alt nume vehiculat este cel al ministrului în funcție Monica Anisie.
ARACIP, agenția care evaluează școlile, ar trebui să se uite mai mult la rezultatele elevilor de la examene și la abandonul școlar, nu la câte ieșiri de incendiu au clădirile. Opinia îi aparține secretarului de stat Radu Szekely și vine ca o replică la acuzațiile aduse Ministerului Educației de către Șerban Iosifescu, fostul președinte eliberat din funcție la începutul lunii. O altă voce critică a modului în care sunt evaluate școlile este a lui Christian Comșa, președintele Asociației Școlilor Particulare. Ambii au explicat pentru Școala 9 cum văd reformarea instituției responsabile de calitatea educației.
Inventatorul Dumitru Grigore, care a dezvoltat aplicația ce ar fi trebuit să le facă elevilor clujeni profiluri psihologice complexe doar prin scanarea mâinilor, și-a legitimat invenția și prin premiul obținut la Concursul Patriot Fest. Scanerul a trecut printr-o „jurizare de specialitate asigurată de către MApN, SRI, MAI, SPP, STS și New Strategy Center”, spunea autorul ei. Școala 9 a cerut puncte de vedere de la instituțiile menționate care spun că nu au validat „în niciun fel” echipamentele analizate și arată spre Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci care au brevetat-o. Doar că brevetarea nu certifică valoarea sau funcționarea unei invenții.