Cătălina Florina Florescu s-a născut de mucenici pe 9 martie, într-o zi de duminică. Este din Dobrogea, absolventă a Facultății de Litere (secția română-engleza-americană) din cadrul Universității București. A plecat din țară la 23 de ani și are un masterat și doctorat obținute în SUA la Purdue University. Specializarea ei de la doctorat, literatură comparată cu accent pe medicina umanistă, a venit în urma unei pierderi în adolescență. A petrecut deja un sfert de secol într-o altă țară și a scris alternativ în română și engleză pentru a-și menține dualitatea identității. Are un singur copil, un băiat care acum este student. Visează să poată face ca munca ei de cercetare și cărțile sale să îi inspire și pe alții să își descopere & continue pasiunile. Crede intens în vox populi & drepturile celor defavorizați. Motto-ul ei este “Gnothi seauton”, celebra inscripție de la Tempul lui Apollo. Știe trăit că doar atunci când îți cunoști atuurile și slăbiciunile deopotrivă, știi deja cum să te prezinți lumii și aperi la nevoie, cu resurse sigure, nu imaginate. Predă la Pace University & Stevens Institute of Technology. Mai multe puteți afla aici: http://www.catalinaflorescu.com/
Ce poți să înveți despre tine și lume de la clienții unui magazin de haine pentru copii.
Autoritățile berlineze cheamă toți elevii și profesorii la școală în ultimele săptămâni de activitate pentru dezvoltarea unității grupului din care fac parte, ceea ce pe unii nu-i încântă. * Premierul Boris Johnson a declarat că va suplimenta bugetul pentru orele de recuperare a materiilor post-pandemie, ca să-i împace pe profesorii revoltați de situație. * Prima universitate chineză din Uniunea Europeană se va deschide la Budapesta, dacă opozanții lui Viktor Orbán o vor permite. * Universitățile din Spania spun că studenții rețin mai ușor informațiile dacă învață cu sprijinul realității virtuale.
Echipa de robotică AI Citizens, de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, a câștigat competiția FIRST Tech Challenge, a cărei finală a avut loc pe 20 aprilie, la Houston, SUA. Echipele care s-au întâlnit în finală au avut căpitani echipe de la două licee românești. De asemenea, în semifinală ajunseseră patru echipe românești din totalul de 224 participante. Este pentru a doua oară când România urcă pe podium.