profesor pentru învățământul preșcolar

Ema Tănase

Pe lângă joaca serioasă cu copiii de la grădiniță, sunt contributor la două publicații online, Elita României și Viitorul României și realizez interviuri ce promovează valorile românești. Nutresc sentimente față de țara noastră, ba chiar descopăr că pot contribui un strop la îmbunătățirea ei prin meseria pe care mi-am ales-o. 

Alte articole

Laborator

Ce efecte are creșterea de la 18 la 21 de ani a vârstei de la care se pot cumpăra țigări

de Adelina Mărăcine FOTO Shutterstock

Marea Britanie vrea să elimine fumatul până în 2030, de aceea a stabilit o serie de măsuri pentru a descuraja consumul de tutun, în special în rândul tinerilor. Fumatul este responsabil pentru moartea a 100.000 de persoane, în fiecare an, scrie presa britanică. Printre măsurile adoptate de autorități se numără majorarea vârstei la care britanicii pot cumpăra țigări, de la 18 la 21 de ani, urmând să crească treptat cu câte un an în fiecare an. În România, minorii nu au voie să cumpere țigări, cu toate astea, studiile arată că un sfert dintre adolescenții noștri au fumat cel puțin o dată. 

19.06.2022
Clasă

Spune-mi câte cărți ai acasă ca să-ți spun ce note o să iei. Studiul PISA care face legătura între cititul de cărți pe hârtie și performanța școlară

de Andreea Archip

Datele colectate la testarea PISA de literație arată că elevii care au acasă și citesc mai des cărți pe suport de hârtie au obținut rezultate cu 50 de puncte mai bune la citire decât cei care au declarat că citesc rar sau niciodată. Și elevii care citesc cărți pe dispozitive digitale au obținut rezultate cu 15 de puncte mai bune la lectură decât cei care citesc rar sau deloc. Există de asemenea o corelație între rezultate și numărul de cărți la care copiii au acces acasă. 

24.09.2022
Clasă

Profesorii care îi învață pe elevi să recunoască știrile false. Când Harap-Alb e mogul de presă

de Andreea Ofițeru. Foto: Shutterstock, arhivă personală

Zeci de profesori din toată țara îi învață pe elevii lor să își dea seama când au în fața ochilor o știre falsă. Și se folosesc pentru asta de operele literare care se studiază în mod normal. Așa ajung să vorbească despre drepturile constituționale încălcate ale lui Harap Alb sau despre condiția femeii de-a lungul timpului, pornind de la „Enigma Otiliei”.

Profesorii au învățat la rândul lor ce înseamnă educație media în cadrul programului „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) începând din 2017.

29.10.2020