Pe lângă joaca serioasă cu copiii de la grădiniță, sunt contributor la două publicații online, Elita României și Viitorul României și realizez interviuri ce promovează valorile românești. Nutresc sentimente față de țara noastră, ba chiar descopăr că pot contribui un strop la îmbunătățirea ei prin meseria pe care mi-am ales-o.
De la explicațiile unui bully și până la ce măsuri iau autoritățile, iată modurile în care am explorat până acum problema bullyingului în școlile din România.
Din septembrie 2023, școlile profesionale vor fi înlocuite de liceele tehnologice care vor fi obligate, potrivit noilor propuneri din Educație, să rămână fidele filierei lor, adică fără clase vocaționale sau teoretice. Conducerea Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”, din orașul Negrești, județul Vaslui, a lansat o petiție online prin care cere Ministerului Educației o excepție de la regulă: orașele mici, cu un singur liceu, să-și păstreze clasele de până acum. Altfel, copiii din medii defavorizate riscă să rămână fără opțiuni.
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, într-o conferință de presă că aproximativ 50% dintre clădirile școlilor n-au nevoie de autorizație pentru securitate la incendiu. Se referea la școlile construite înainte de 1998, când s-a impus obligativitatea acestei autorizații. Însă cifrele pe care le-a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), la solicitarea Școala 9, în noiembrie, arată că de fapt 69% dintre clădirile unităților de învățământ preuniversitar sunt în această situație. Acuratețea cifrelor vehiculate sunt cu atât mai importante cu cât în școlile vechi se găsesc cele mai multe nereguli legate de securitatea la incendiu, atrag atenția reprezentanții IGSU.