Pe lângă joaca serioasă cu copiii de la grădiniță, sunt contributor la două publicații online, Elita României și Viitorul României și realizez interviuri ce promovează valorile românești. Nutresc sentimente față de țara noastră, ba chiar descopăr că pot contribui un strop la îmbunătățirea ei prin meseria pe care mi-am ales-o.
La început de decembrie 2024, sute de studenți strigau „libertate” în Piața Universității. La fel ca în 1989. Au trecut 35 de ani de la Revoluție și i-am întrebat pe studenții de atunci cum a fost viața lor pe timpul facultății.
Săptămâna viitoare începe școala pentru elevii din România, iar majoritatea școlilor încep programul de la ora 8.00. Asta înseamnă că pentru a avea un somn odihnitor, elevii ar trebui să adoarmă înainte de ora 23.00, potrivit specialiștilor, care spun că somnul trebuie să fie între opt și 10 ore pe noapte. Dar numai 1 din 5 adolescenți ating acest target de somn, scrie CNN. Principala activitate care înlocuiește somnul este navigatul pe internet, după cum arată The Conversation, care, din cauza rețelelor de socializare vine cu alte insuficiențe, precum FOMO (fear of missing out, adică frica de a rata lucruri/situații) sau o stimă de sine scăzută.
Începând cu anul școlar următor, liceele în care rata de promovare a examenelor de Bacalaureat a fost 0% sau un singur candidat a promovat nu mai pot propune cifre de școlarizare. Daniela Vișoianu, expertă în domeniul educației și fosta președintă a Coaliției pentru Educație, atrage atenția că măsura va afecta puternic sistemul pe termen lung și mai ales elevii vor avea de suferit: liceele pot ajunge la desființare, iar abandonul școlar va crește.