Unele țări au decis închiderea școlilor din cauza celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. Excepție face Marea Britanie, doar că profesorii cer cu insistență închiderea școlilor. Pandemia de coronavirus înăsprește măsurile luate împotriva celor care nu respectă regulile, cum e cazul unui profesor grec condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că nu a purtat masca la clasă.
Pe lângă alegerea noului președinte, în Washington, SUA, alegătorii au decis printr-un referendum introducerea orelor de educație sexuală începând cu anul școlar următor, ore pe care părinții au dreptul să le refuze printr-o cere scrisă la școală.
La sfârșitul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiecare sală de clasă din România ar trebui să fie echipată cu o tablă inteligentă cu ecran tactil, care să facă uitate creta și buretele. Este planul ambițios anunțat de Ministerul Educației. Mai multe studii arată că predatul cu aceste table inteligente are efecte pozitive doar dacă profesorii învață să le folosească toate aplicațiile, nu dacă se rezumă doar să scrie lecția pe ele, ca pe clasicele table negre.
Accesul la educație în contextul pandemiei de COVID-19 este în continuare subiectul săptămânii în toată lumea. În Spania, un studiu arată că deschiderea școlilor nu a dus la creșterea semnificativă a numărului de cazuri. Tot ca măsură de protecție și ca să se asigure că e păstrată distanța, elevii unei școli din Italia merg să facă ore și pe plajă, când le permite timpul. Acești copii sunt norocoși. Fiindcă există în continuare copii care suferă că nu pot merge deloc la școală. În Kenya, fetele riscă violuri sau mutilare genitală cât școlile sunt închise. Peste restricțiile cauzate de pandemie, în Liban, explozia din august a distrus zeci de școli și 85.000 de copii din Beirut nu mai au efectiv unde să învețe.