Scriitor. Excelolog. Organizator. Părinte. A lucrat la săptămânale, trimestriale și o agenție de știri și a coordonat o revistă pentru bărbați.
Elevi care vorbesc, pun muzică și deranjează orele online sau care din contră, stau cu camera video închisă și joacă jocuri pe calculator. Sunt printre provocările școlii online și când între profesor și elevi este un ecran, și regulile de disciplină trebuie adaptate. Școala 9 a întrebat-o pe specialista în educație Anca Petrescu, prodecanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, cum se poate menține disciplina când nu te afli fizic în sala de clasă. Experta crede că sub nicio formă un elev nu trebuie scos de la oră. Există însă „breakout rooms”, camere virtuale separate unde copilul poate primi diferite sarcini.
Evaluarea digitală din județul Călărași „s-a derulat foarte bine”, conform planurilor, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Școala 9 a vorbit cu elevii călărășeni care au depus contestații și care se consideră sacrificații acestei generații. Sunt nemulțumiți de rezultatele obținute și spun că notele, sub nivelul așteptărilor, le încurcă planurile pentru admiterea la facultate. „E mai obositor să corectezi ore-n șir, în fața unui ecran”, sunt convinși elevii care se simt neîndreptățiți.
300 de copii din Bacău au fost întrebați ce înseamnă Uniunea Europeană pentru ei. În schimb, au luat ei la întrebări autoritățile despre lucrurile care nu merg cum trebuie în România: de la emigrarea părinților la lipsurile din școli.