Scriitor. Excelolog. Organizator. Părinte. A lucrat la săptămânale, trimestriale și o agenție de știri și a coordonat o revistă pentru bărbați.
În laboratoare cu computere de ultimă generație, elevii învață folosind drone sau realitatea virtuală. În clubul liceului, două echipe își pregătesc roboții pentru un concurs, iar puștii de clasa a V-a fac primii pași în programare avansată. Școala 9 a fost la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, a cărei directoare, Adina Romanescu, crede în adaptarea educației la tehnologia de azi, dar și la nevoile de dezvoltare personală a elevilor. Împreună cu echipa ei de profesori a dezvoltat în ultimii ani mai multe proiecte cu fonduri europene de peste 1 milion de euro.
Procrastinarea poate fi dăunătoare pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Mai multe studii au arătat că cel puțin jumătate dintre studenți procrastinează până la un nivel care poate fi dăunător pentru educația lor. Cercetătorii spun că amânarea sarcinilor este un lucru ce se poate corecta prin terapie sau prin mici schimbări în viața de zi cu zi.
În țări precum Franța sau Marea Britanie, adolescenții de peste 16 ani nu au nevoie de acordul părinților pentru a se vaccina. În țara noastră, fiindcă e nevoie de consimțământul adulților, această decizie creează conflicte: părinți care nu vor să-și vaccineze adolescenții, deși ei și-ar dori sau părinți care îi vaccinează fără să țină seama că acestora le e frică. Psihoterapeuta Silvia Guță a oferit cinci recomandări despre cum pot părinții să comunice cu copiii lor pe tema delicată a vaccinării și despre pandemie.