Editor

Maria Bercea

Scriitor. Excelolog. Organizator. Părinte. A lucrat la săptămânale, trimestriale și o agenție de știri și a coordonat o revistă pentru bărbați.

Alte articole

Clasă

„La numărul mic de copii, nici nu o să le prea folosească”. Epopeea toaletei în școală, într-un sat din Buzău

de Raluca Cristea, Foto: Raul Ștef

Cu alegerile prezidențiale aproape, la început de an școlar, candidatul Marcel Ciolacu lansa vestea accesării a peste 2 miliarde de euro pentru învățământ și sănătate, încurajând primarii „harnici” să profite de aceste fonduri. Cu mai multe linii de finanțare pentru toalete conforme lansate în ultimii cinci ani, sute de elevi încă merg la toalete în curtea școlii. În satul Buda-Crăciunești, în județul natal al premierului, am prins ultimii pași înainte de darea în folosință a unei toalete de aproape 30.000 de euro pentru cei aproape 160 de elevi ai școlii. 

06.11.2024
Clasă

Good prof, bad prof. „Pentru că tu, Ană, ești un alt soi de student”

de Ana-Maria Rusu. Ilustrație: Alina Marinescu

Când aveam vreo șapte ani credeam că în lume există cinci puncte cardinale: Nord, Sud, Est, Vest si Rest. Cum Rest? Foarte simplu, eu auzeam la radio la rubrica meteo o doamnă care spunea că „va ploua în Vest și va fi soare în Rest”. Când doamna învățătoare ne-a predat lecția cu punctele cardinale, eu am completat-o imediat, fericită că le știu pe toate cinci și că sunt deșteaptă. Colegii mei au început să râdă că na, chiar era amuzant, dar doamna mi-a spus: „Măi, Ana, măi, ce imaginație bogată ai și ce creativă ești, fată. Te admir!”. 

30.06.2021
Clasă

Structura anului școlar pe module de învățare, susținută de cercetări internaționale. „Este o tendință în toate țările din Europa”

de Andreea Archip Foto: Dumitru Angelescu

Anul școlar viitor este structurat pe cinci module de învățare și cinci vacanțe. România era printre țările cu cel mai mic număr de zile de școală din Europa – 165 și cu o vacanță de vară generoasă, timp în care elevii uitau mult din materie. Din toamnă, elevii vor merge cu zece zile în plus la școală. Andreea Eșanu, expertă în educație și directoarea executivă a Coaliției pentru Educație, explică părțile bune ale noii structuri și atrage atenția cu privire la provocări: profesorii vor trebui să refacă planificările și să își regândească modul de evaluare.

12.04.2022