Ilustrator

Mircea Pop

Îi este mai greu să scrie astea două rânduri despre el decât să deseneze o carte.

Alte articole

Clasă

Cum luptă cu abandonul școlar o profesoară din Vrancea. Face vizite acasă și la copiii repetenți: „Și-așa vin degeaba, doamna”

de Valentin Trufașu

O profesoară de limba română dintr-un sat vrâncean duce o luptă continuă cu abandonul școlar. Știe că există două praguri când poate pierde elevii în fața muncilor câmpului sau șantierelor din zonă: clasa a patra și clasa a opta. Așa că merge regulat acasă la copiii care nu vor să continue școala și la cei repetenți și vorbește cu părinții lor. „Profesorul face cât poate, dar este nevoie ca elevul să vadă că și părintele spune aceleași lucruri”, s-a convins Cristina Ene Bărbosu. Pe lângă această muncă suplimentară, profesoara își face orele cât mai creative, prin șotron sau escape rooms.  

15.04.2021
Laborator

PROFESORI DIGITALI | Ionel Dumitru Nedelcu: „Să nu încetezi niciodată să înveți lucruri noi. Învățarea nu se termină niciodată.”

Valentina Nicolae

Profesorul de limba română care predă la tablă, față în față, pe blog, pe YouTube, pe TikTok și, probabil, pe orice va mai apărea nou pe planeta internet.

04.06.2020
Laborator

Unde este ascunsă Biblioteca Viitorului din Norvegia? Autoarea romanului „Povestea slujitoarei” s-a alăturat prima proiectului

de Adelina Mărăcine

La nord de Oslo, Norvegia, o pădure de foioase și conifere crește. Peste 100 de ani, copacii vor fi tăiați pentru ca 100 de manuscrise să fie publicate în același timp. În fiecare an, un autor cunoscut va dona un text, iar cărțile vor fi publicate în 2114, în cadrul unui proiect care poartă numele de Future Library, adică Biblioteca Viitorului. Printre scriitorii implicați se numără Margaret Atwood, autoarea romanului distopic „Povestea slujitoarei”, iar cartea sa propusă pentru proiect, „Scribbler Moon”, se află deja într-o cameră secretă a bibliotecii publice din Oslo, unde vor fi păstrate, până la publicare, toate manuscrisele. 

13.08.2022