Ilustrator

Mircea Pop

Îi este mai greu să scrie astea două rânduri despre el decât să deseneze o carte.

Alte articole

Laborator

Noutăți despre impactul coronavirus în școli

De Redacția Școala9, ilustrații de Andrei Pacea

În perioada în care autoritățile încearcă să gestioneze pandemia de COVID-19, vom selecta și publica cele mai noi informații despre impactul acesteia în viața școlilor din România.

11.03.2020
Laborator

Peste o treime dintre profesorii care predau despre democrație și-ar dori conducători dictatori

de Cristina Radu

„Nu ies tinerii la vot”, tot auzim o dată la patru ani. La dublele alegeri din 9 iunie de anul acesta, peste 41% dintre tineri cu vârste între 18 și 34 de ani au pus ștampila pe buletinele de vot. Adolescenții învață prima dată la 13 ani, la orele de educație civică, despre cum votul este un mod de a te implica civic. Dar nu e doar despre vot. Un studiu realizat recent de mai mulți cercetători din Cluj arată că aceste ore sunt insuficiente, iar profesorii care le predau sunt prea puțin pregătiți ori cred că România ar trebui să fie din nou un regim dictatorial. O temă de reflecție înainte de alegerile prezidențiale din toamnă.

05.08.2024
Clasă

Elevi din Ciorogârla și București combat bullying-ul prin teatru. „De ce vii la școală cu blugi rupți și unghii lungi? Să te vadă băieții pe holuri, nu?”

de Adelina Mărăcine. Foto Vlad Chirea

Mai mulți elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru”, din Ciorogârla, au învățat să înțeleagă și să combată bullying-ul printr-o metodă nonformală: teatrul forum. Doi actori, Andrei Șerban și Mădălina Brândușe, le-au ascultat poveștile și le-au transformat în spectacole de teatru cu un mesaj clar: ei înșiși au puterea de a schimba deznodământul unei situații de hărțuire. „Unele replici folosite în piesa de teatru sunt chiar replici pe care noi le-am primit când eram mai mici”, au mărturisit elevii. 

27.05.2022