Exploratoare de sisteme. Ale celor de legi, în educație, și ale celor de joc, în sport.
Dacă ai peste 30 de ani, te amuză din când în când. Sau te scot din minți pentru că nu știi exact care e treaba cu ele. Când te prinzi, treaba se schimbă. Memele au ajuns un teritoriu de luptă între zoomeri și boomeri. Ne-am propus să căutăm pacea între generații și să facem lumină în subiect.
Profesoara Emi, personajul principal din filmul lui Radu Jude „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, premiat săptămâna trecută cu Ursul de Aur, este interpretat de Katia Pascariu. Actrița are o experiență de peste 15 ani în teatru și film, dintre care 10 ani s-a implicat și în proiecte de teatru educațional. Într-un interviu pentru Școala 9, Katia a vorbit despre statutul profesorilor din România și despre dictatura părinților, două dintre temele din prim-planul filmului. „Pentru că ai cotizat la reabilitarea școlii, nu înseamnă că acum știi să predai matematică mai bine decât o profesoară”, crede actrița.
Să raporteze numărul la cantitate, să numere în concentrul 0-3, să învețe cuvinte noi, să le conștientizeze înțelesul și să le utilize în contexte diferite și adecvate, să poată fi atenți la activități timp de 15-20 de minute, să cunoască părțile corpului uman și anumite caracteristici ale anotimpurilor. Sunt o parte dintre achizițiile pe care trebuie să și le însușească un copil la finalul grupei mici la grădiniță. Ema Tănase, profesor pentru învățământul preșcolar, le spune părinților ce trebuie să urmărească la copiii lor pe parcursului primului an de grădiniță.