Poveștile. Poveștile le plac în egală măsură celor mici și celor mari. Vindecă, educă, motivează. Ce e, în fond, altceva, întreaga istorie, întreaga lume, în existența ei diacronică, decât o narațiune? Nimic nu există în afara unei narațiuni, iar poveștile, în formele pe care le-a consacrat teoria literară, fie ca povestiri, basme, parabole sau legende, fie în altele, corelative, sunt narațiuni paideutice, ne învață cum să trăim, cum să alegem binele de rău, pe ce să punem preț și de ce să ne ferim.
Campanie susținută de BRD Groupe Société Générale. Alina Androne (30 de ani) este medic și „mamă de copii deștepți” care au forțat-o să găsească o soluție pentru a face activitățile zilnice distractive și nu un teren de luptă. Așa s-a născut Rutinel, un calendar interactiv al rutinei pentru copiii între 3 și 5 ani, care deja a ajuns în casele a 300 de familii. „Când nu-i crești cu frică, cum îi faci totuși să te asculte?”, s-a întrebat mama. Iar soluția ei a câștigat premiul cel mare la acceleratorul „Innovators for children”, care susține start-up-urile ce contribuie, prin inovația lor, la bunăstarea copiilor și adolescenților.
Simona Mitrea, directoarea Romanian Gifted School din București, a explicat pentru Școala 9 cum funcționează educația dedicată copiilor cu abilități înalte. Își numește elevii, care în proporție de 90% un coeficient de inteligență peste medie, „talentați”. Se ferește de termenul „geniu”, despre care crede că și-a pierdut din semnificație prin folosirea în exces. Unde mai pui că uneori abilitatea înaltă poate sta „pitită” sub dificultăți de învățare, dislexie, Asperger, ADHD. De aceea, Simona folosește în școala ei metode netradiționale, adaptate nevoilor fiecărui copil.