Grupul de arhitecți Orașul 1.5 a publicat ghidul de bune practici Școala 1.5, o abordare integrată pentru (re)deschiderea în siguranță a școlilor în toamnă. Pentru a înțelege mai bine situația actuală am făcut o trecere în revistă a celor mai importante soluții propuse.
Mi-ar fi plăcut ca în liceu să-mi fie dirigintă profa de franceză. Pentru că era un om foarte deschis în raport cu ceilalți profesori pe care îi aveam, pentru că în orele ei, dincolo de franceză, ne spunea tot felul de lucruri despre viață. Pentru că la serenada de la finalul liceului, când am fost la ea acasă, ne-a spus ceva ce mi s-a întipărit în minte: „Să știți că în viață, indiferent de câți prieteni ai, de cât e de iubitoare familia ta și de cât de mult o iubești tu, fundamental, ești tot singur!”
Ne apropiem cu pași repezi de finalul anului școlar și, deci, de bacalaureat. Am fost alături de voi de la început în pregătirea pentru examen la materiile principale, română, matematică, și istorie, am trecut împreună prin poezii, integrale și România modernă, prin eseuri, ecuații și Evul Mediu. Așa că în zilele ce urmează, vă prezentăm ultima serie de BAC PLANNERE by Școala 9. Astăzi, profesoara de limba română Maria Melente își apleacă privirea către autorii din programă ai romanelor: Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, Marin Preda, Mihail Sadoveanu și George Călinescu, și vă explică la ce trebuie musai să fiți atenți la subiectele I și II de pe foaia de examen.