Oana Ene este elevă în clasa a 11-a, profilul matematică-informatică bilingv engleză, la Colegiul Național „B. P. Hasdeu”din Buzău. Este pasionată de scris și de muzică, pe care le consideră „o formă de regăsire”. Cea mai mare pasiune a sa este limba franceză și își dorește să urmeze o carieră în diplomație.
La numai 19 ani, Julieta Martínez călătorește în toată lumea ca să țină discursuri despre cum educația fetelor poate să ajute la rezolvarea crizei climatice. După 17 ore pe drum, din Chile, adolescenta a ajuns și pe o scenă din București, la Climate Change Summit. Iar anul trecut a fost invitată la un dialog cu Hillary Clinton, fost secretar de stat al SUA. Julieta e fondatoarea platformei Tremendas, care le dă voce adolescentelor din 18 țări din America de Sud și Caraibe. S-a hotărât să promoveze educația fetelor în contextul schimbărilor climatice, după ce a văzut cât de afectată e Patagonia, regiune administrată de Chile și Argentina, unde locuiesc bunicii ei.
Pe 30 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, iar cu această ocazie, Federaţia Internaţionalǎ a Comunitǎţilor Educative (FICE) și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) au organizat un eveniment la Palatul Național al Copiilor. Aici, s-a cântat. „Nu vrem să fie violență/Noi vrem doar bucurii” sau „Mămăligă sau cozonac & Modestie sau Trufie” a răsunat în Sala Mare a Palatului. Școala 9 a fost la eveniment și a discutat cu unii elevi și părinți prezenți. Pot niște cântece să oprească înjurăturile sau bătăile din școli?
Un nou studiu arată că o educație bună și învățarea pe termen lung au un efect pozitiv asupra creierului nostru, pe măsură ce îmbătrânim. Practic, cu cât ne antrenăm mai mult creierul prin studiu, cu atât scad șansele să dezvoltăm o afecțiune neurologică, potrivit Science Daily.