Este jurnalist de mai bine de 16 ani. În tot acest timp a făcut televiziune, fiind director de știri la postul public de TV din Republica Moldova, moderator de dezbateri, prezentator de știri. A fost coordonator cu atribuții de director la direcția știri și la TVR Moldova. A semnat documentare, investigații jurnalistice, dar și corespondențe pentru presa de la București. Pe lângă tv, face radio și online.
Profesorii ruși au primit o serie de recomandări și chiar un ghid despre cum ar trebui să le vorbească elevilor despre sancțiuni internaționale primite după invazia Ucrainei. Cursul are tema „Sancțiunile anti-ruse și impactul lor în economia națională” și va fi predat la gimnaziu și liceu. Profesorii trebuie să le dea citate din Vladimir Putin și să le spună doar despre impactul pozitiv al penalizărilor. Economiștii ruși consultați de ziar au găsit mai multe greșeli în datele manualului și spun că elevii vor simți oricum pe pielea lor sancțiunile, când familiile lor vor rămâne fără bani.
De la analiza impactului pe care discursul ministrului educației îl are în relațiile dintre părinți și profesori la povestea intimă a unor copiii pentru care școala nu e calea pentru a ieși din sărăcie, iată articolele de anul acesta care ne-au plăcut cel mai mult.
Proiectele pentru noile legi ale educației, pentru învățământul preuniversitar și cel universitar, urmează să intre la vot în plenul Parlamentului la sfârșitul lunii aprilie, după o serie de dezbateri-maraton în Comisia de învățământ. Școala 9 vă prezintă cele mai importante propuneri de modificare a legilor făcute de profesori, elevi, părinți, culte religioase și minister.