Am absolvit FJSC în iunie 2024, sunt în prezent masterandă la Jurnalism Tematic și colaboratoare de doi ani la agenția de presă RADOR. Iubesc arta în toate formele ei. După 10 ani de muzică și câteva lecții de teatru, am descoperit frumusețea scrisului și m-am îndreptat spre jurnalism, unde am regăsit arta de a spune povești: storytelling. Îmi place să scriu despre cultură, educație și teme sociale. Sunt pasionată de modă, interesată de psihologie și ador plimbările spontane.
„Slow education” este un concept derivat din paradigma „slow” (fără grabă), din care mai fac parte și alte mișcări sociale, cum ar fi „slow food”, ”slow travel” , ”slow fashion” sau „slow living”. Aceste mișcări sociale, generate în jurul principiului ”fără grabă”, au avut ca punct de pornire anii ‘80, când un grup de activiști italieni a reacționat la deschiderea unui restaurant de tip fast-food. Inițiatorul mișcării, Carlo Petrini, a atras atenția asupra faptului că mâncarea fast-food venea la pachet și cu aspecte problematice: standardizare, deconectare, abandonarea unor practici tradiționale, cum ar fi mâncatul împreună sau mesele tihnite luate în familie.
Articol susținut de Asociația SNK. În perioada 9-31 decembrie, la Seneca Anticafe are loc expoziția interactivă „Gardienii Planetei”, un eveniment care explorează relația dintre oameni și cel mai de preț cămin al lor – planeta Pământ. Expoziția vrea să inspire vizitatorii să reflecteze asupra modului în care grija și acțiunile lor influențează sănătatea planetei și vine la capătul proiectului cu același nume care a pregătit cadre didactice să abordeze cu elevii problemele de mediu în activitățile de zi cu zi. De asemenea, au fost amenajate cinci biblioteci de mediu în școli și 200 de copii au participat la ateliere în care au utilizat știința și arta pentru a crea un dialog cu publicul larg.
Elevi din toată țara au lucrat vara asta pe Platforma Măgurele la aplicații practice ale științelor studiate la școală.