Încă sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Deși sunt la specializarea Comunicare și Relații Publice, m-a atras mai mult partea de jurnalism și doar asta m-aș vedea făcând.
În perioada interbelică, bugetul pentru educație reprezenta 12% din totalul fondurilor statului, un procent semnificativ mai mare decât în prezent. Astăzi, prin noile proiecte de lege, se vorbește despre 15% din bugetul consolidat din 2027, față de 8% astăzi. Încercarea de a aloca 6% din PIB acestui domeniu a eșuat în ultimii 20 de ani. Istoricul ieșean Ovidiu Buruiană pune în context perioada istorică în care toate țările Europei investeau masiv în educație.
Un băiat de 14 ani din Pietroșița, județul Dâmbovița, crește singur 16 capre și visează să-și construiască o mică afacere.
„Bătaia la fund” - cu acordul părinților - a fost reintrodusă ca pedeapsă pentru elevii indisciplinați dintr-un stat din SUA. Cei mici vor primi una sau două lovituri cu o paletă din lemn, iar elevii mai mari, de liceu, vor primi până la trei lovituri. Pedeapsa corporală va fi aplicată ca ultimă soluție, spun autoritățile școlare, care menționează că mulți părinți au cerut o astfel de pedeapsă în locul excluderii de la cursuri sau a exmatricularii. În 19 state din SUA este în continuare legală pedeapsa corporală. În România, pedeapsa corporală sau de alt tip, ca trimisul la colț sau statul în picioare pe parcursul orelor au fost interzise în școli în 2013.