reporter

Cătălin Hopulele

Reporter la „Ziarul de Iași” și corespondent la „Libertatea”. A învățat tot ce știe la „Opinia studențească”, din 2008, și de atunci uită câte puțin în fiecare zi.

Alte articole

Laborator

Părinții din Republica Moldova sunt învățați de psihologi cum să construiască punți către adolescenții lor

de Vitalie Guțu

Peste 300 de părinți din orașele Chișinău și Sângerei din Republica Moldova au fost instruiți de o echipă de psihologi școlari cum să-și îmbunătățească relația cu copiii lor aflați la vârsta complicată a adolescenței. Programul de educație parentală se numește CONECT – adolescența pe înțelesul părinților. De două ori pe săptămână, părinții au participat la întâlniri cu specialiștii, au discutat și și-au împărtășit experiențele avute cu adolescenții lor. La capitolul psihologi școlari, Moldova stă mai bine decât România: are un specialist la 740 de elevi, în timp ce la noi este unul la 1.000. 

07.08.2021
Laborator

INTERVIU Activistă de mediu britanică: „Marii poluatori arată cu degetul spre indivizi: «voi sunteți cei care cumpărați plastice și zburați cu avionul»”

de George Herlaș

Georgia Elliott-Smith este inginer specializat pe mediu și activistă, director general la Element4, companie de consultanță în sustenabilitate din Marea Britanie. Georgia lucrează alături de echipa ei pentru a crea soluții sustenabile în ceea ce privește construcția de clădiri și dorește să facă orașele mai responsabile din punct de vedere ecologic și social. Oferă chiar și strategii pentru țări, prin care acestea să fie mai prietenoase cu mediul. Georgia dorește să intre și în politică pentru că a observat, de când este activistă, rolul important al politicienilor în acest sector. 

 

15.08.2023
Laborator

Editorial. Cursa către Lună, etapa 2023. Despre explorarea spațiului, politică globală și ambiții pământene

De Bogdan Ghiorghiu

Doar patru țări au reușit să aterizeze pe Lună: Rusia (Uniunea Sovietică), Statele Unite ale Americii, China și acum India. Dar în august în mod special a avut loc o adevărată cursă între Rusia și India, iar linia de final era reprezentată de punerea unei sonde pe satelitul nostru natural, Luna. India a câștigat această cursă, dar, cum se întâmplă deseori în știință și tehnologie, victoria este cel mai probabil a tuturor.

04.09.2023