Arhitect de informație și scriitoare. Experiență în zona de educație alternativă, inovație urbană, orașe child-friendly, blogging, dezvoltare comunitară și antropologie. Pasionată de natură și călătorii. Free spirit mom. Scrie pe www.kindertrips.com
„Slow education” este un concept derivat din paradigma „slow” (fără grabă), din care mai fac parte și alte mișcări sociale, cum ar fi „slow food”, ”slow travel” , ”slow fashion” sau „slow living”. Aceste mișcări sociale, generate în jurul principiului ”fără grabă”, au avut ca punct de pornire anii ‘80, când un grup de activiști italieni a reacționat la deschiderea unui restaurant de tip fast-food. Inițiatorul mișcării, Carlo Petrini, a atras atenția asupra faptului că mâncarea fast-food venea la pachet și cu aspecte problematice: standardizare, deconectare, abandonarea unor practici tradiționale, cum ar fi mâncatul împreună sau mesele tihnite luate în familie.
Un regim alimentar nesănătos dobândit în anii de facultate va avea urmări negative în viața viitorilor adulți, chiar pe zeci de ani, arată un studiu publicat în revista Preventive Medicine Reports. Cercetătorii au descoperit că dacă tinerii consumă constant dulciuri, băuturi zaharoase și alimente bogate în grăsime vor avea mai târziu probleme grave de sănătate.
Bucuria din ochii copiilor adaugă magie Crăciunului. Și totuși, când este momentul să le spuneți că nu există știți voi cine… Se pierde magia în acel moment sau e pur și simplu trecerea într-o nouă etapă. Psihoterapeuta Amy Morin a explicat pentru Business Insider care este momentul potrivit.