coordonator advocacy la Societatea Academică din România

Antonia Pup

Antonia Pup este coordonator advocacy la Societatea Academică din România și studentă la Istorie. A fost președinte al Consiliului Național al Elevilor în mandatul 2019-2020, poziție din care a militat pentru transport gratuit pentru toți elevii din România, legea privind garantarea accesului la educație online pentru elevi și profesori, dar și pentru susținerea Bacalaureatului în pandemie. A fost implicată în consultări cu factori decizionali de la nivel național și european, internațional (Banca Mondială) pentru conturarea unor politici educaționale. 

Alte articole

Clasă

Student bursier la 59 de ani. „Oamenii ajung la pensie și se plafonează, lasă educația pe ultimul plan”

de Radu Stochița

Tata nu a făcut facultatea când a terminat liceul, ci 41 de ani mai târziu. A intrat la buget fiindcă a avut o medie mare la bacul dat în 1981. Acum este student în anul al doilea la Geografie - Universitatea Valahia din Târgoviște, șef de an și cu cea mai mare medie din grupa sa. Se duce în fiecare zi la cursuri cu un entuziasm pe care uneori nu-l găsesc eu, proaspăt absolvent de facultate, la colegii mei care au o treime din vârsta tatălui meu. Am fost pentru o bucată de timp studenți în același timp, eu în SUA, el în România, purtând cu el la cursuri penarul meu din generală. O poveste despre educație, la orice vârstă.

03.10.2022
Cancelarie

Salarizarea profesorilor români în funcție de performanță, o altfel de gradație de merit? Cum ar putea fi oprită „goana după adeverințe”

de Andreea Archip

Pot fi profesorii români plătiți în funcție de performanță? Performanță în învățământ înseamnă doar să pregătești olimpici? În prezent, cadrele didactice pot aplica pentru gradația de merit, care înseamnă 25% în plus la salariu. Am mers către cei care cunosc sistemul să ne explice care este practica internațională și ce poate fi aplicat la noi. 

18.01.2024
REZOLVAT

Școala profesională care nu renunță la elevii care au consumat droguri și ține sub control absenteismul

de Andreea Archip

Au început să își testeze antidrog elevii de prin 2015, când primul copil a fost luat cu salvarea de la orele de practică. Dar nu s-au oprit acolo. După testarea de la început de an școlar, urmează consilierea psihologică și școlară, coaching, ținerea din scurt a absențelor, legătura strânsă cu familia. Acest sistem de sprijin este implementat la un liceu tehnologic în regim dual de la Brașov. În încheierea primei serii REZOLVAT dedicate temei abandonului școlar, vă prezentăm modelul prin care Școala Profesională Germană Kronstadt reușește să-i țină pe unii dintre cei mai vulnerabili elevi în școală. 

30.07.2024