Antonia Pup este coordonator advocacy la Societatea Academică din România și studentă la Istorie. A fost președinte al Consiliului Național al Elevilor în mandatul 2019-2020, poziție din care a militat pentru transport gratuit pentru toți elevii din România, legea privind garantarea accesului la educație online pentru elevi și profesori, dar și pentru susținerea Bacalaureatului în pandemie. A fost implicată în consultări cu factori decizionali de la nivel național și european, internațional (Banca Mondială) pentru conturarea unor politici educaționale.
Un expert australian în educație care lucrează cu 40 de directori de școli din România spune că liderii ar trebui să-și fure unii altora ideile care ar funcționa și în curtea școlii lor.
Ai terminat facultatea, ai susținut toate examenele necesare și, în sfârșit, ești profesor. Ai visat ani de zile la acest moment – să predai, să inspiri minți tinere și să faci o schimbare în lume. Însă, realitatea te lovește, iar ceea ce părea o misiune nobilă se transformă rapid într-un maraton extenuant pe un teren plin de obstacole. Școala9 a discutat cu trei tinere cadre didactice și ele ne-au creionat o poză a vieții de debutant.
Parlamentarii francezi au aprobat o nouă lege care ar criminaliza bullyingul și care oferă training special pentru profesori ca să prevină hărțuirea, scrie Euronews. Noul act legislativ ar putea să-i tragă la răspundere deopotrivă pe elevi și pe profesori, care pot primi o amendă de până la 45 de mii de euro sau trei ani în închisoare dacă victima nu a mai putut în urma incidentului să meargă la școală sau la serviciu mai mult de opt zile. Legea mai trebuie să treacă prin Senat.