Antonia Pup este coordonator advocacy la Societatea Academică din România și studentă la Istorie. A fost președinte al Consiliului Național al Elevilor în mandatul 2019-2020, poziție din care a militat pentru transport gratuit pentru toți elevii din România, legea privind garantarea accesului la educație online pentru elevi și profesori, dar și pentru susținerea Bacalaureatului în pandemie. A fost implicată în consultări cu factori decizionali de la nivel național și european, internațional (Banca Mondială) pentru conturarea unor politici educaționale.
Peste 3 milioane de elevi au început astăzi școala. Copii, părinți și profesori s-au adunat buchet în curțile școlilor pentru tradiționala ceremonie și cu speranța unui an fără întreruperi. Unii au trebuit să asculte și discursurile demnitarilor: la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București au venit președintele Klaus Iohannis, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu. Cum a arătat prima zi de școală, prin lentila fotoreporterilor Eli Driu, Dumitru Angelescu și Vlad Chirea.
Kiril Petkov și Asen Vasilev, fondatorii partidului care a câștigat alegerile în Bulgaria, și-au creat o imagine folosindu-se de numele universității absolvite - Harvard. Echipa editorială a cotidianului prestigioasei instituții de învățământ a luat poziție și a atras atenția într-un editorial că nu ar trebui să conteze atât numele școlii absolvite, cât faptele unui politician.
Adriela Praf, azi elevă în clasa a zecea în Vălenii de Munte, s-a pregătit la engleză cu o liceană de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București. Au început în perioada pandemiei, prin intermediul proiectului MOV – Meditații oferite de voluntari – a Asociației „Lume bună”. Astăzi este și ea meditatoarea unei eleve de clasa a șaptea din Sinești, Iași. Zeci de elevi, majoritatea din București, alcătuiesc această rețea de meditatori pentru alți elevi de la sate. Iar progresele se văd în catalog și în încrederea în sine.