colaboratoare

Catinca Andrușcă

Absolventă de Jurnalism la FJSC din iunie 2024, actuală masterandă la aceeași facultate, specializare Jurnalism Tematic. Iubesc cărțile, în special cele romance și mai ales pe Taylor Swift și Freddie Mercury.  Visez să am o carieră în jurnalism narativ pentru că eu cred că orice om merită să își spună povestea și să îi fie auzită vocea.

Alte articole

Laborator

Cum se aude Replika din culise

de Alberto Păduraru

Într-o fostă fabrică de conserve și ciocolată din București, pe Lânăriei, cea mai joasă și deci inundabilă stradă din București e un teatru educațional care anul ăsta face 10 ani. 

29.04.2025
Cancelarie

Era mai bun învățământul în comunism? Istoricul Dan Lazăr, despre mitul că se făcea școală mai bună „pe vremuri”

de Ionuț Fantaziu

Profesor de istorie și conferențiar doctor la Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Dan Lazăr, a făcut o analiză a învățământului din perioada comunistă. El însuși a început facultatea în comunism și absolvit-o în democrație. Dan Lazăr este și doctor în Istorie contemporană și cercetător acreditat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Se ferește să tragă o concluzie în alb sau negru la întrebarea „a fost școala de mai bună calitate pe vremuri?” Fiindcă nu ar reprezenta „un adevăr convenabil majorității”. Și totuși, ce-a fost bun și ce nu?

11.09.2021
Clasă

Studiu. Una din trei țări ale lumii nu a făcut nimic pentru ca elevii să recupereze materia pierdută în pandemie

de Andreea Archip

40% dintre țările Globului au extins anul școlar și au prioritizat anumite materii în pandemie, arată un studiu realizat de cele mai importante organizații mondiale în domeniul educației. De asemenea, 28% dintre țările lumii au anulat examenele de la gimnaziu și 18% pe cele de la nivelul liceului. În același timp, aproape jumătate nu au schimbat cu nimic rutina educațională. 

19.07.2021