Este alumnă Teach for Romania, făcând parte din a cincea generație susținută de organizație.
Din 2023, în cadrul departamentului de susținere a profesorilor, dezvoltă programul de formare a competențelor socio-emoționale la elevi și a fost formator în cadrul proiectului „Caravana literației”, două intervenții strategice ale Teach for Romania.
„Caravana literației” – un proiect ambițios de literație, implementat cu sprijinul Pepco Romania cu scopul de a oferi copiilor acces la resurse educaționale de calitate, pentru a ne asigura că toți copiii din școală au o fundație solidă de literație, cât și să stimulăm pasiunea pentru lectură, construind astfel o bază solidă pentru dezvoltarea lor pe termen lung.
INVESTIGAȚIE. Zeci de site-uri comercializează la liber căști de copiat și promit promovare la examene fără efort. Am vrut să aflăm ce se ascunde în spatele acestor afaceri și am fost întâmpinați de un discurs care justifică frauda prin problemele din sistemul de educație. Doar 180 de candidați de la examenele naționale ale elevilor și profesorilor au fost eliminați anul acesta, iar Poliția Română spune că nu are date despre aceste cazuri. Cu această poză de moment, ne-am întrebat dacă este sistemul de învățământ echipat să țină piept industriei fraudei?
Vlad Enășescu, clasa a XII-a în Iași, a mers prin câteva licee și le-a povestit colegilor de generație de ce sunt importante alegerile europarlamentare din 2019.
Nevăzute, neglijate, uneori batjocorite. Doamnele de serviciu vin primele în școli și încuie ușile seara. Fac o muncă importantă, dar cu care ne-am obișnuit într-atât încât nu-i mai dăm importanță, nici n-o mai vedem. Lor și muncii lor le dedică editorialul din această săptămână Profesorii de Școala 9, Monica Halaszi și Horia Corcheș.